Ensemble

Quattro Stagioni is  5 jaar geleden ontstaan uit leden van het Groot Orkest. Oorspronkelijk gestart als een kwartet, maar doordat er nu meer saxofonisten mee spelen zijn we nu uitgegroeid tot een ensemble.  Binnen het Quattro Stagioni worden de vier meest gangbare saxofoons bespeeld. Niet in ieder muziekstuk, maar wel vaak hoor je ze alle vier.

1) Sopraansaxofoon: De sopraan saxofoon is de enige saxofoon die niet standaard in het Groot Orkest als ook in het Klein Orkest voorkomt.  De sopraan wordt meestal door een van de andere saxofonisten van het Groot Orkest gespeeld.

2) Altsaxofoon: De altsaxofoon is de meest gebruikte saxofoon in onze orkesten. (Behalve Stixx) Deze saxofoon is samen met de sopraansax veelal de 1e of melodiestem.

3) Tenorsaxofoon: De tenorsaxofoon speelt een belangrijke rol in onze orkest omdat deze het middenregister vertegenwoordigen. Zij zorgen voor dat het orkest warm klinkt.

4) Baritonsaxofoon: De baritonsaxofoon speelt in het Groot Orkest een duale rol waarbij deze enerzijds net als de tenorsax in het middenregister speelt of als een bas instrument zoals ook in het saxofoonensemble.

Quattro Stagioni is Italiaans voor de vier jaargetijden. Met deze naam wil dit ensemble zijn veelzijdigheid benadrukken. Zo spelen ze muziek die bij alle jaargetijden hoort:  naast Lichte muziek en Jazz, behoren ook Tango en Klassiek tot het repertoire; kortom muziek met die past bij verschillende stemmingen en voor die voor de muzikanten voldoende uitdaging biedt.

Quattro Stagioni bestaat op dit moment uit 6 muzikanten. Op dit moment spelen al de muzikanten van het ensemble ook in het Groot Orkest van Constantia.

Q.S. treedt vaak op tijdens concerten van Muziekvereniging Constantia maar geeft ook kleine concerten als ensemble alleen.

Als je interesse hebt om het met het Ensemble mee te spelen, neem dan contact op met een van de bestuursleden.