image007

Ik speel muziek

Workshop “Ik speel muziek”

Muziek maken is samen spelen en genieten…

Voor het zesde jaar op rij werken Muziekvereniging Constantia, Kunsteducatie Nieuwe Nobelaer en Brede School Etten-Leur samen aan de workshop Ik Speel Muziek.

Heeft uw kind interesse in muziek maken? Of kan uw kind niet goed kiezen uit alle muziekinstrumenten? Dan is deze workshop zeker de moeite waard!

Het programma is als volgt:

Introductie les: Tijdens de eerste oriëntatie les leren de kinderen alle instrumenten kennen en mogen ze ook onder begeleiding van de muziekdocenten de instrumenten uitproberen. Aan het einde van deze les geven ze door welke instrumenten hun voorkeur hebben. In de tweede les wordt een van de door uw kind gekozen instrumenten aan uw kind in bruikleen gegeven. Constantia Etten-Leur stelt voor de gehele cursusduur kosteloos een muziekinstrument en een muziekstandaard beschikbaar. Deze instrumenten mogen tijdens deze periode mee naar huis worden genomen.

Het samen muziek maken kan beginnen...

Acht weken repeteren: Tijdens deze periode leren de kinderen het instrument zelf te bespelen, een aantal muziekstukken van bladmuziek lezen en om samen muziek te maken. Dit gebeurt in kleine groepjes en soms hebben ze samenspel met de hele groep onder leiding van dirigente Arlette Zwaans.

Eindpresentatie: Samen vormen ze een orkest dat in de theaterzaal van Nieuwe Nobelaer een spetterende eindpresentatie zal geven. Hierbij nodigen we iedereen uit om gratis te komen luisteren.

Muziekdocenten: De muzieklessen worden bij voorkeur gegeven door gediplomeerde muziekdocenten van afdeling kunsteducatie van Nieuwe Nobelaer. Voor die instrumenten waarvoor N.N. geen docenten heeft, organiseert Constantia zelf docenten dan/wel zeer ervaren muzikanten.

 

Locatie            : Nieuwe Nobelaer, Etten-Leur

Instrumenten : dwarsfluit, Klarinet, saxofoon, trompet, bariton, hoorn, trombone, hobo en slagwerk

Prijs                : € 50,- voor 10x

Doelgroep      : Basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 8

Aanmelden of meer informatie kan via:

Maya de Ridder:

Telefoonnummer: 06 33 594 211

Email: ikspeelmuziek@constantia-el.nl

Vervolg: Na deze workshop biedt Constantia een vervolg aan met een soortgelijke opbouw. Tot het einde van het jaar worden groepsmuzieklessen in combinatie met een aantal keer spelen onder leiding van de dirigent van Constantia (Arlette Zwaans) aangeboden. De kinderen die daarna nog verder willen met muziek, kunnen gaan meespelen met het Opleidingsorkest van Constantia. (zij repeteren om de week met Arlette Zwaans). Daarnaast kunnen zij dan groepsmuziekles blijven volgen bij Constantia. Op deze wijze wordt het leren met het plezier van samen spelen gecombineerd.

Klein Orkest nodigt uit voor "Ik speel muziek"