image013

Teams

Het programma Teams maakt deel uit van het aaneensluitende en complete jeugdtraject bij Constantia voor kinderen vanaf circa 7 jaar.  Na het doorlopen van ons introductieprogramma “Ik speel muziek” bieden wij voor de kinderen die door willen gaan, de mogelijkheid om deel te nemen aan een verdere kennismaking met het maken van muziek in een van de Teams. Deze Teams worden dan vernoemd naar het jaar waarin deze kinderen het “Ik Speel Muziek” programma zijn gestart. Zo ontstond Team-14 uit de eerste “Ik Speel Muziek 2014” die Constantia in 2014 opstartte.  .  

Alt Sax

In de Teams ontwikkelen de kinderen gedurende 15 lessen in groepjes van 2 tot 4 leerlingen zich verder op het door hen gekozen blaasinstrument. Dit onder leiding van een gediplomeerd muziekdocent. De lessen in kleine groepjesworden afgewisseld door 4 samenspeellessen onder leiding van onze dirigent Arlette Zwaans. Tijdens deze samenspeellessen worden de verschillende blaasinstrumenten bijeen gebracht en leren kinderen hoe het is om in een, bijna echt, orkest te spelen. Tijdens de 19e les volgt een optreden voor publiek.

ClarinetBij voldoende belangstelling kunnen de muzikanten deze lessen in team verband blijven voortzetten. Per half jaar volgt er dan een volgende reeks van 15 muzieklessen in groepjes. Daarnaast biedt Constantia de jonge muzikanten, nu ze al een klein jaar muziekles achter de rug hebben,  de mogelijkheid om deel te nemen aan het Opleidingsorkest.  In dit orkest wordt om de week samen geoefend (zón 8 samenspeel momenten per halfjaar) waardoor het plezier in het muziek maken verder wordt vergroot. (Zie hiervoor ook bij  Orkesten&Ensembles onder Opleidingsorkest)

Voor meer informatie, kunt u Contact opnemen met:

Naam: Maya de Ridder

Telefoon: 06 33 594 211 

Email: teams@constantia-el.nl