Instructeur

De slagwerkgroep STIXX  staat onder leiding van Tony van den Broek. Tony (1979) is slagwerkdocent bij Kunsteducatie Nieuwe Nobelaer en begon op zijn 7e met drummen. In 2004 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvak dru ms en bijvak vibrafoon. Hij speelde in tal van groepen, waaronder: Cinnamonrose, Utrechts Jazz Orkest, Jazzmer, Sunset, Wolter Kroes, Mike Manners Trio, Soul Sacrifice, Broadway Express en nog vele anderen. Van jazz tot pop, van bigband tot rock, hij staat open voor alle muziekstijlen. Volgens Tony zijn er overigens maar 2 muziekstijlen: goede muziek en slechte muziek.

Op dit moment speelt Tony naast het lesgeven in de Utrechtse popband Van Binnen. Deze band heeft door de jaren heen een energieke en spetterende live reputatie opgebouwd. Met deze band stond hij o.a. op festivals als Hilversum Alive en Paaspop, maar ook in het voorprogramma van Gordon en Guus Meeuwis. Ook heeft hij met deze band 3 videoclips opgenomen die regelmatig op de tv-zenders voorbijkwamen (TMF, Tros, SBS6, Omroep Brabant, RTV Utrecht).

STIXX is een zeer enthousiaste groep slagwerkers met leden variërend tussen de 13 en 17 jaar. De groep is in september 2011 van start gegaan en kreeg haar vuurdoop tijdens het nieuwjaarsconcert 2012 van Constantia in de Nieuwe Nobelaer.