Repertoire

Het repertoire van het Groot Orkest kent inmiddels vele stukken. Klassieke en moderne muziek, maar ook popmuziek en marsen. Daarnaast speelt het Groot Orkest ook moderne stukken die klassiek klinken. Onderstaand een greep uit het repertoire.

• Can can
  • Brabant van Guus Meeuwis
  • Radetzky Mars
  • Slavenkoor Nabucco
  • Ode aan het Nederlied, een medley van vrolijke meezingers als “Op een mooie Pinksterdag”, “Daar in het kleine café aan de haven” en “Land van Maas en Waal”.
  • Contrasto Grosso, gecomponeerd door Jacob de Haan. Deze dansrijke suite bestaat uit drie delen, die alle gekenmerkt worden door contrasten in stijl, dynamiek en instrumentatie.
  • Like a Child, gecomponeerd door Andreas Ludwig Schulte. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met dit statement begint deze compositie van Andreas Ludwig Schulte. Het begin straalt kracht en ambitie uit. Maar welke kant gaat het op, welke keuzes moeten gemaakt worden?
  • Pastoral Pictures, gecomponeerd door Ronald Kernen. Pastoral Pictures" bestaat uit drie stukken, elk met een eigen karakter.
  • Vierstimmige Choräle. Enkele van de talrijke vierstemmige koralen die Johann Sebastian Bach schreef voor zijn passies en cantates
  • Straight Ahead
  • Europamars
  • Arosa
  • Great Is Thy Faithfulness
  • Ach Wie Flüchtig, Ach Wie Nichtig
  • Themes from James Bond 007. Herkenbare nummers uit een lange reeks James Bond films.
  • The Eve of the War, gecomponeerd door Jeff Wayne. In 1978 kwam het album Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds uit. Dit werd een groot succes met onder andere de single Eve of the War.
  • Disney at the movies. Verschillende nummers uit evenzovele Disney films.
  • Conquest of Paradise. Soundttrack,  gecomponeerd door Vangalis, van de gelijknamige film. The Conquest Of Paradise is een wereldberoemde soundtrack geïnspireerd door de bioscoopfilm over de ontdekking van Amerika door Columbus.
  • Pirates of the Caribbean.
  • The Little Drummer Boy
  • Vivaldi's Winter
  • Concerto for Clarinet - Adagio van Mozart
  • Pachebels Canon in D minuer
  • Largo van Dvorzak
  • A Christmas pop collection
  • Christmas on the Rocks
  • La Storia Gewoonlijk wordt filmmuziek bij de in een draaiboek vastgelegde afhandeling geschreven. Dat het ook andersom kan bewijst Jacob de Haan met het werk La Storia. Het werk is toegesneden op creatieve muzikanten en toehoorders. Want voor één keer mag de luisteraar zonder gebonden te zijn aan het commentaar van een componist een eigen verhaal bij de muziek verzinnen.
  • Pokerface van de populaire zangeres Lady Gaga. Constantia laat horen dat deze muziek ook op uitsluitend blaasinstrumenten en slagwerk uitstekend kan klinken.
  • Rolling in the Deep by Adele
  • Marco Borsato Medley Met deze medley worden onder andere de hits “Je hoeft niet meer naar huis vannacht”, “Dromen zijn bedrog” en “Afscheid nemen bestaat niet” in één arrangement opgevoerd.
  • Deep Purple Medley Wie denkt dat de muziek van deze jaren 60 hard rock band niet geschikt is voor een orkest moet maar eens luisteren naar de “Smoke on the Water” en “Highway Star”.
  • The Doors in Concert. Bekende nummers van deze opzienbarende band uit de jaren 60-70 zoals “Riders in the Storm” “Light my Fire” en “Love her Madly”.
  • The Best of Queen.  Nummers als “We Will Rock You” en “We are the Champions”.